КУА «ВСЕСВІТ» системно розширює коло інструментів для надійного та довгострокового інвестування пенсійних накопичень, використовуючи всі наявні та нові можливості.

У 2009 році КУА «Всесвіт» стала першою компанією, яка інвестувала активи Відкритого недержавного пенсійного фонду «ПОКРОВА» в єврооблігації України, та однією із перших інвестувала в цінні папери іноземних емітентів з активами в Україні.

Після допуску на початку квітня 2021 року на вітчизняний ринок акцій іноземних емітентів, КУА «ВСЕСВІТ» придбала до активів НПФ «ПОКРОВА» цінні папери найбільших технологічних компаній світу Apple, Microsoft, Tesla та одних з найвідоміших індексних фондів Vanguard 500 Index Fund та Invesco QQQ Trust SM, що відповідно базуються на біржових індексах S&P 500 та Nasdaq-100 Index й торгуються на Нью-Йоркській фондовій біржі, на загальну суму понад 5 млн гривень.

Вищезазначені акції демонструють стабільне зростання вартості, а компанії регулярно виплачують дивіденди своїм інвесторам. Так, вартість акції Microsoft зросла в ціні за останній рік більш як на 40%, Apple більш як на 80%, а Tesla більш як на 300%.

Коментує директор ТОВ «КУА ВСЕСВІТ» ЯрославСавченко:

«При управлінні активами пенсійних фондів ми дотримуємось принципів консервативних інвестицій, головним з яких є диверсифікація. Хеджування від ризиків країни - звичайна світова практика. Практично всі закордонні пенсійні фонди з великим обсягом активів інвестують в цінні папери, що торгуються на міжнародних фондових ринках.

Наша команда впевнена: в умовах, коли інфляція зростає, а ставки за депозитами в банках знижуються, інвестування в цінні папери іноземних емітентів дозволить збалансувати та знизити ризики інвестиційних портфелів та примножити накопичення учасників недержавних пенсійних фондів та пайових фондів».

 
Більше інформації на сайті
 
04119, Україна, м. Київ,
вул. Білоруська, буд. 23,
літера "А"
Зателефонуйте нам:
0-800-501-925