Чи замислювалися Ви коли-небудь про власну пенсію? Насправді, це питання не повинно турбувати лише на схилі віку чи в останні роки праці. Адже людина проводить на пенсії п
яту частину свого життя. Чи не достатньо велика частка, щоб подбати про гідне життя на пенсії? Навіть якщо це коштуватиме певних зусиль напередодні.

Мабуть, уявляючи своє майбутнє, мало хто бажає отримувати лише 3 916 грн у місяць. Однак, саме таким є розмір середньої державної пенсії на сьогодні. Часто цього не вистачає навіть на задоволення власних первинних потреб: їжа, помешкання, комунальні послуги і т.д. Не кажучи вже про відпочинок, відвідування культурних заходів чи подорожі за кордон. Це спонукає людей замислюватися та шукати альтернативи. Однією із таких пропозицій в Україні є недержавні пенсійні фонди.

Відразу варто зазначити, що діяльність недержавних пенсійних фондів строго регулюється Законом України «Про недержавне пенсійне забезпечення» від 15 грудня 2005 року. Ця діяльність передбачає накопичення, зберігання та виплату коштів, які вносить учасник чи вкладник недержавного пенсійного фонду на індивідуальний пенсійний рахунок упродовж періоду праці. Часто недержавні пенсійні фонди пропонують самостійно обрати період здійснення внесків, регулярність та їхній розмір. Допускається навіть 1 грн. Однак, будьте до цього прискіпливими, адже саме від цього залежатиме Ваша майбутня додаткова пенсія.

Отож, якщо Ви прагнете на пенсії отримувати близько 10 000-11 000 грн/місяць, то розмір Вашої додаткової пенсії повинен становити 8 000 грн. Давайте спробуємо порахувати разом, що для цього потрібно.

Уявімо, що Ви працюватимете упродовж 35 років. Ваша середня заробітня плата становитиме 10 000 грн/місяць. Із цих грошей Ваш роботодавець кожного місяця відраховував 3% на Ваш рахунок. Тоді, Вам достатньо здійснювати щомісячні внески у розмірі 100 грн. Не так вже й багато, чи не так?

Натомість пенсія у розмірі 10 000-11 000 грн дозволить Вам повністю або частково:

·         Забезпечувати себе найнеобхіднішими речами та продуктами харчування;

·         Здійснювати короткотривалі подорожі у межах нашої країни;

·         Інколи відвідувати ресторани, кафе та інші культурні заходи;

·         Робити косметичний ремонт вдома, але не частіше, ніж один раз на кілька років.

Якщо Вас влаштовує такий формат пенсійного забезпечення, то що Вас стримує подбати про нього вже тепер?

Відкритий недержавний пенсійний фонд «Покрова» допоможе Вам стати учасником та укласти відповідний до Ваших очікувань контракт за посиланням або за номером телефону: 0-800-501-925.

 
04119, Україна, м. Київ,
вул. Білоруська, буд. 23,
літера "А"
Зателефонуйте нам:
0-800-501-925