Багатьом може видатися, що добровільна накопичувальна система недержавного пенсійного забезпечення подібна до трилітрової банки у домашньому сховку. Тобто існує місце, куди можна покласти гроші, щоб вони не загубилися, не втратилися та не розійшлися на різні покупки. Часто люди малюють саме такий образ недержавних пенсійних фондів. Проте, це не зовсім так. Адже недержавні пенсійні фонди задля збереження та збільшення Ваших коштів постійно забезпечують їхній рух.

Більш детально про це розповіла пані Марина Лазебна, Міністр соціальної політики України, в інтерв’ю інтернет-виданню «Українські Новини» 9 липня 2021 року.

Пенсійні накопичення не лежать просто десь на рахунку, вони інвестуються в економіку і «працюють», приносять дохід. До того ж, вкладати пенсійні накопичення можна лише у ті інструменти, які визначені законодавством як найнадійніші і це суворо контролюється. Про це стверджує Міністр соціальної політики України.

Відтак пані Марина Лазебна зазначає, що всі зароблені інвестиційні прибутки накопичувальні пенсійні фонди розподіляють між майбутніми пенсіонерами, а напрямки та розмір витрат, які можна здійснювати за рахунок пенсійних активів, жорстко обмежені законодавством, щоб пенсійні накопичення не «проїдались» через витрати.

«Під час інвестування закон зобов’язує розкладати пенсійні накопичення «по різних кошиках» - це головний спосіб, яким у світі забезпечують збереження коштів протягом довгого часу. Активи, у які інвестуються пенсійні накопичення, можуть бути і гривневими, і валютними, щоб захистити пенсійні накопичення від курсових коливань.

Так кошти захищаються від інфляції та знецінення гривні. Досвід роботи недержавних пенсійних фондів в Україні показує, що фонди, де є і валютні, і гривневі активи, і взагалі широка диверсифікація інвестицій забезпечили для своїх учасників дохідність вище інфляції, навіть у кризові 2014-2015 роки», - мовить експертка.

Відкритий недержавний пенсійний фонд «Покрова» строго та ефективно дотримується цього у своїй діяльності. Свої активи фонд розкладає наступним чином:

·         Банківські депозити та ощадні сертифікати - не більше 50% та не більше 10% в одному банку;

·         Іпотечні цінні папери – не більше 40%;

·         Нерухомість – не більше 10%;

·         Банківські метали – не більше 10%;

·         Інші активи – не більше 5%;

·         Заборона на інвестування у похідні цінні папери, векселі;

·         Облігації резидентів України – не більше 40%;

·         Цінні папери нерезидентів – не більше 20%;

·         Акції резидентів України – не більше 40%;

·         Цінні папери одного емітента (за виключенням цінних паперів, гарантованих Кабінетом Міністрів України) – не більше 5%.

Таким способом Відкритий недержавний пенсійний фонд України прагне якнайкраще послужити кожному, хто бажає забезпечити для себе та своїх рідних гідне пенсійне забезпечення.

 
04119, Україна, м. Київ,
вул. Білоруська, буд. 23,
літера "А"
Зателефонуйте нам:
0-800-501-925