Коментуючи питання журналіста про недовіру населення до недержавних пенсійних фондів (НПФ) через слово «недержавний», Василь Волга, голова Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг (Держфінпослуг), сказав, що сам користується їхніми послугами. «Я сам роблю внески в один з таких фондів в Україні», – зазначив він у прямому ефірі одного з українських телеканалів.

«Саме життя показало їх надійність... Якщо і є в українців та в України, як держави, досвід створення захищених фінансових інструментів, то нам вдалося втілити це якраз в моделі НПФ... Це така система, коли ніхто з керівництва фонду не може доторкнутися до грошей громадян», – відзначив п. Волга.

При цьому, за його словами, відбувається потрійний контроль і регулювання. «Ним займаються три державні структури: Комісія з регулювання ринку фінансових послуг, Комісія з цінних паперів та фондового ринку і Національний банк України... Наша комісія розробляє схему, за якою ці гроші можна розміщувати тільки в певній пропорції і тільки в певних цінних паперах, або дорогоцінних металах, або в депозитах. Одним словом, така з одного боку ступінчаста, з іншого боку диверсифікована система управління і контролю забезпечує, мабуть, найнадійніше управління і найнадійніше збереження, і що важливо – зростання, наших з вами накопичень », – пояснив Василь Волга.

Раніше прем'єр-міністр Микола Азаров заявляв, що потрібно негайно переходити до накопичувальної системи пенсійного страхування, а також розповів, чому українські пенсіонери не можуть жити гідно.

 

Ірина Гук
www.bagnet.org/news/summaries/ukraine/2011-01-13/97751

04119, Україна, м. Київ,
вул. Білоруська, буд. 23,
літера "А"
Зателефонуйте нам:
0-800-501-925