10-12 грудня 2010 року у Реколекційному центрі Львівської архиєпархії Української Греко-Католицької Церкви в Брюховичах відбулося друге навчання на тему «Консультант з особистого фінансового планування. Недержавне пенсійне забезпечення».

Ініціатором навчання виступили засновник та рада Недержавного пенсійного фонду «Покрова» за сприяння адміністратора НПФ «Покрова» – Всеукраїнського адміністратора пенсійних фондів (ВСЕАПФ).

Навчання зібрало представників єпархій та екзерхатів УГКЦ, діючих консультантів та людей, які мають намір стати учасниками цього фонду і долучитися до його розвитку.

Слід відзначити і лекторів навчання, а це о. Василь Копичин, голова ради фонду «Покрова», п. Мирослав Павлюк, директор радіо «Воскресіння» (радіо «Воскресіння» є  інформаційним спонсором НПФ «Покрова»), п. Олена Сотскова, заступник ВСЕАПФ, п. Ярослав Копичин, координатор розвитку НПФ «Покрова» в УГКЦ.

За час навчання учасники відвідали 11 лекцій на теми недержавного пенсійного забезпечення, діяльності НПФ, інвестиційної діяльності НПФ, як розуміти показники діяльності НПФ і що враховувати при виборі НПФ. Цікавою та оригінальною була лекція п. Мирослава Павлюка: «Фінансовий консультант-інформаційний працівник», який представив фінансового консультанта як нового працівника нового часу.

Кожен учасник отримав інформаційно-навчальний матеріал, який допоможе поглибити знання у сфері недержавного пенсійного забезпечення та в організації подальшої роботи.

Крім цього, п. Олена Сотскова представила сервіс та можливості для учасників НПФ «Покрова» з використанням інтернет-ресурсів. Деякі учасники скористались цими можливостями ще під час навчання та оформили собі контракти в on-line режимі.

Навчання поєднувалось із відпочинком та духовним збагаченням. Служба Божа за участю семи священиків, повчальні та настановчі проповіді, а в суботу, 11 грудня, кожен учасник ще й став частинкою різдвяного вертепу.

Віримо, що спільна справа допомагати іншим та бажання розвивати наш церковний пенсійний фонд «Покрова» покличе до участі в проекті «Підвищення фінансової грамотності серед мирян» ще багато нових учасників.

 

Наталя Копичин

04119, Україна, м. Київ,
вул. Білоруська, буд. 23,
літера "А"
Зателефонуйте нам:
0-800-501-925