8 червня 2009 року відбулося відкриття виставки та нагородження переможців конкурсу дитячого малюнка «Намалюй собі Життя». Організаторами конкурсу є консультаційно-інформаційні центри Самбірсько-Дрогобицької єпархії (Єпархіальний консультант Наталя Копичин, Тарас Шафран (ІКЦ м. Трускавець), Оксана Полянко (ІКЦ м. Дрогобич)).

Старість – природній процес, який чекає кожну людину. Метою конкурсу є дати можливість дітям через малюнок висловити своє бачення цього часу, а дорослим проаналізувати, чи мають право вони жити так, як малюють діти. Конкурсні роботи відображали бачення дитиною свого майбутнього, старості своїх батьків, родичів, чим вони займаються, куди їздять, як проводять свій час, від чого залежить їхнє життя.

Конкурс тривав з 27 квітня по 27 травня. 1 червня відбулось попереднє оцінювання робіт членами жюрі. До складу жюрі запрошені: художник-іконописець, випускник Львівської академії мистецтв п. Андрій Урбанович, помічник голови комісії у справах молоді Самбірсько-Дрогобицької єпархії о. Василь Кулиняк, редактор єпархіальної газети «Жива вода» о. Михайло Бучинський.

На святі слово від імені жюрі мав о. Василь Кулиняк. Він розповів про умови оцінювання робіт. Зокрема, він відзначив високий рівень виконавської майстерності окремих учасників та високу активність дітей у конкурсі, адже участь в конкурсі брало 190 малюнків.

Серед запрошених гостей присутніми були: голова ради фонду «Покрова» о. Василь Копичин, регіональний представник Закарпаття Євгеній Рудько, регіональний представник Івано-Франківська Марія Залеська та регіональний представник Львова Іван Копичин.

З привітальним словом до учасників конкурсу та гостей виставки звернулися Євгеній Рудько та Марія Залеська. Для відкриття виставки до слова був запрошений голова ради фонду о. Василь Копичин.

Участь у конкурсі брали діти 4 вікових категорій (4 - 17років). Для кожного учасника був приготований подарунок та диплом за участь, а для переможців – призи і грамоти. Крім цього, кожна вікова категорія була нагороджена художнім номером у виконанні дитячих колективів –  ансамблю «Барбі», зразкового танцювального ансамблю «Радість» та дуету «Друзі». Були і спеціальні призи від голови ради фонду та генерального координатора ІКЦ НПФ «Покрова».

Для бажаючих підтвердити свою художню майстерність була відкрита художня майстерня. В інформаційному кутку НПФ «Покрова» стояла скринька для голосування за переможця у номінації «Приз глядацьких симпатій». А також музика, ігри, розваги, конкурси.

Справжнє свято для справжніх переможців.

Наталя Копичин,
регіональний консультант НПФ «Покрова»
ІКЦ м. Трускавець

04119, Україна, м. Київ,
вул. Білоруська, буд. 23,
літера "А"
Зателефонуйте нам:
0-800-501-925