Такий акцент поставив о. Василь Копичин, голова Наглядової ради Недержавного пенсійного фонду "Покрова", коментуючи для Департаменту інформації УГКЦ серію його візитів, які відбуваються цими днями до єпархій УГКЦ Західної України. Інформувати вірних Церкви про створення та мету діяльності НПФ "Покрова" о. Копичину допомагає п. Володимир Ульянов, голова Наглядової ради "Всеукраїнського адміністратора пенсійних фондів" (з цією компанією за законом НПФ "Покрова" підписав договір про адміністрування).

У коментарі голова Наглядової ради НПФ "Покрова" назвав ще два завдання, які вони стараються вирішити під час візитів: 1) вивчення можливостей для створення консультаційно-інформаційних пунктів (КІПів); 2) підбір кандидатів для роботи консультантами у цих пунктах. Для досягнення поставленої мети у кожному місті, куди приїжджають представники НПФ "Покрова", передбачено проведення прес-конференцій, розповсюдження друкованих матеріалів, зустріч з єпархіальним єпископом та іншими відповідальними особами єпархії та, по змозі, зустріч із священнослужителями єпархії.

Першим пунктом, куди завітали 16 жовтня о. Копичин та п. Ульянов, було м. Тернопіль. Відтак 17 жовтня аналогічний візит відбувся до Івано-Франківська, 18 жовтня – до Трускавця, 20 жовтня – до Стрия. Сьогодні представники НПФ "Покрова" перебувають у Жовкві, завтра приїдуть до Львова, 23 жовтня – до Чорткова, а 24 жовтня – до Коломиї. За словами голови Наглядової ради, це тільки перша така серія візитів. Найближчим часом представники Фонду відвідають і інші міста єпархій та екзархій УГКЦ.

Довідка

Статут Відкритого недержавного пенсійного фонду "ПОКРОВА" рішенням засновника було затверджено 10 листопада 2007 року. 28 липня 2008 року НПФ "Покрова" було зареєстровано Державною комісією з регулювання ринків фінансових послуг України як фінансову установу. З 1 вересня, після підписання необхідних договорів з адміністратором пенсійних фондів, компанією з управління активами та банком-зберігачем, НПФ "Покрова" розпочав офіційну діяльність. Першим завданням фонду є забезпечити гідну пенсію для священнослужителів та мирян УГКЦ. Фонд в особі Блаженнішого Любомира засновано Керівним центром "Патріарша курія УГКЦ".

Департамент інформації УГКЦ

04119, Україна, м. Київ,
вул. Білоруська, буд. 23,
літера "А"
Зателефонуйте нам:
0-800-501-925