Сьогодні в Україні перед кожним із нас постає вибір: покластися на державу у забезпеченні своєї гідної пенсії або ж взяти справу у свої руки. Забезпечення пенсії самостійно здійснюється кількома шляхами. Одним із найбільш розповсюджених – накопичення у недержавному пенсійному фонді. Проте, яка різниця між недержавними та державними пенсійними фондами? На це питання доволі часто не так легко віднайти відповідь. Тому у цьому Вам допоможе Відкритий недержавний пенсійний фонд «Покрова».

Перш за все, людина, яка покладається на державу у справі забезпечення власної пенсії повинна розуміти, що за розмір пенсії відповідає держава. Вона регулюється у відповідності до стажу роботи та виду діяльності. Якщо можливості держави по виплатах низькі - пенсія теж буде невисокою. До прикладу, зараз пенсія українця - найменша в Європі: при 460 доларів в Польщі і 1000 євро у Франції в Україні громадяни старше 60 років отримують в середньому 100 доларів.

Якщо ж спробувати накопичувати власні кошти у недержавному пенсійному фонді, то розмір майбутньої пенсії залежатиме від вкладів впродовж життя та інвестиційного прибутку, що забезпечується Фондом. Наприклад, якщо розмір щомісячного вкладу становитиме тисячу гривень, то за десять років Ви зможете накопичити у фонді 120 тисяч гривень плюс інвестиційний дохід.

І це тільки перша відмінність між державним та недержавним пенсійним забезпеченням.

Відтак державне забезпечення переважно стабільне. Його збільшення може відбутися лише з ініціативи держави. До прикладу, Кабінетом Міністрів України 16 вересня 2020 року прийнято постанову за № 849 «Деякі питання підвищення пенсійних виплат для окремої категорії осіб у 2021 році та в подальшому».

Натомість, коли ми говоримо про накопичення у недержавному пенсійному фонді, то Ви можете заробити завдяки інвестиційному прибутку, тобто на відсотках від вкладів, які здійснює професійний представник Фонду.

Продовжуємо далі. Для виплати державної пенсії існують визначені умови: трудовий стаж, приналежність до певної соціальної групи, вік і т.д.

На противагу, у недержавних пенсійних фондах Ваш трудовий стаж не має ніякого значення. Дату виходу на пенсію учасник Фонду обирає самостійно. Вона лише не повинна відрізнятися більш ніж на 10 років від встановленого державою рівня в більшу або меншу сторону.

Третя відмінність перед Вами.

І четверте – спосіб виплати пенсії. У випадку державного пенсійного фонду – щомісячна виплата за замовчуванням. У випадку ж із недержавним пенсійним фондом – знову ж вибір за Вами. Ви можете вибрати, як вам будуть виплачувати пенсію: частинами або всю суму відразу.

Таким чином, перед Вами чотири основних відмінності між державними та недержавними пенсійними фондами. Звичайно, що для багатьох вони можуть видатися несуттєвими. Проте, якщо Ви прагнете самостійно подбати про власне гідне пенсійне забезпечення, а відтак самостійно керувати його накопиченням та виплатами – Відкритий недержавний пенсійний фонд «Покрова» послужить Вам у цьому.

Недержавний пенсійний фонд «Покрова»
 
04119, Україна, м. Київ,
вул. Білоруська, буд. 23,
літера "А"
Зателефонуйте нам:
0-800-501-925