Згідно останніх рейтингів довіри, 60% українців не довіряють банкам. Це впливає на довіру до недержавних пенсійних фондів. Адже ця недовіра до пенсійних фондів залежить від довіри населення до фінансових інститутів держави. Таким чином, останні опитування стверджують, що 54% українців не готові накопичувати кошти у недержавних пенсійних фондах. Частково це спричинено наслідками комуністичного минулого, коли вбивалася довіра до будь-яких інституцій, а навіть до ближніх. Ще – кількома скандалами із псевдостраховими та псевдонакопичувальними організаціями останніх років. І ще – величезний страх за власні кошти, зароблені важкою працею. Саме тому недержавні пенсійні фонди повинні клопіткою працею вибудовувати довіру населення до себе. Для цього вони повинні здійснювати прозору діяльність та регулярну звітність. Спробуємо розібратися у питанні: «А що робить Відкритий недержавний пенсійний фонд «Покрова» для захисту Ваших коштів та прозорості своєї діяльності?»

Відповідно до законодавства України діяльність недержавних пенсійних фондів суворо контролюється державою. Це є можливим згідно із Законом України «Про недержавне пенсійне забезпечення» від 15 грудня 2005 року. Окрім того, Недержавний пенсійний фонд «Покрова» врегулював це питання у своєму Статуті

Пенсійний фонд «Покрова» розподіляє функції управління активами між адміністратором, компанії з управління активами та банком-зберігачем.

·         Адміністратор фонду - Товариство з обмеженою відповідальністю «Всеукраїнський адміністратор пенсійних фондів»;

·         Компанія з управління активами - Товариство з обмеженою відповідальністю «Компанія з управління активами «Всесвіт»;

·         Банк-зберігач - Акціонерне товариство «Ощадбанк».

Діяльність усіх обслуговуючих компаній чітко регламентується та ліцензується. Контроль за діяльністю фонду, адміністратора, компанії з управління активами та банка-зберігача здійснює Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку. Окрім цього, контроль за діяльністю банка-зберігача також здійснює Національний банк України.

Статут Фонду «Покрова» задля забезпечення ефективності власної діяльності та прозорості передбачив обовязкову щорічну незалежну аудиторську перевірку. Такий аудит призначений не лише для виявлення недоліків чи неефективних кроків, але й для окреслення подальшої стратегії діяльності фонду.

Не залишає без уваги Статут і Раду фонду. Згідно із ним, встановлено обов’язкові кваліфікаційні вимоги до членів Ради фонду. Це дозволяє залучати до розвитку Пенсійного фонду лише експертів. Важливо зазначити, що існує чітка заборона розподілу отриманих доходів (прибутків) серед засновників, працівників, членів органів управління тощо.

Усе це підкріплюється християнськими принципами ведення господарської діяльності та Соціальною доктриною Католицької Церкви. Адже унікальність Відкритого недержавного пенсійного фонду саме у його заснуванні під егідою Української Греко-Католицької Церкви. Таким чином, він стає знаряддям служіння та піклування глобальної Української Церкви, стає відповіддю на недовіру населення до фінансових інституцій, стає діяльною любовю, вираженою для найбільш потребуючих.

Більш детально ознайомитися із Статутом Відкритого недержавного пенсійного фонду «Покрова» можна тут

Недержавний пенсійний фонд «Покрова»

04119, Україна, м. Київ,
вул. Білоруська, буд. 23,
літера "А"
Зателефонуйте нам:
0-800-501-925