Не зважаючи на повномасштабну жорстоку і божевільну війну та намагання московського агресора знищити стійкість українського народу та державу загалом, українці продовжують чинити опір, зокрема через розвиток соціальної сфери та служіння один одному. Одним із підтверджень цього є праця над пенсійною реформою, що передбачає запуск обов’язкової накопичувальної системи як наступний крок.

Нова очільниця Міністерства соціальної політики Оксана Жолнович ще 24 липня в ефірі телемарафону «Єдині новини» заявила, що цей запуск наступного етапу пенсійної реформи є одним із основних пріоритетів для неї. Очевидно, що війна вплинула на це, адже запустити таку систему у період війни складно. Проте, це не перешкоджає якісній підготовці усіх інструментів. Зрештою, Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль 17 вересня заявив, що уряд визначився із строками запуску нового етапу пенсійної реформи. За його словами, це відбудеться з 1 січня наступного після завершення воєнного стану року. Така заява стала можливою після наради за участі урядовців, парламентарів, посадовців Пенсійного фонду України, НКЦПФР щодо впровадження накопичувальної пенсії. «Ми націлені на подальше впровадження реформ, аби українці отримували гідні пенсії», – заявив Денис Шмигаль.

Отож, Україна впевнено і виважено рухається у напрямку гідного пенсійного забезпечення відповідно до найкращих зразків європейських пенсійних систем. На сьогодні громадян України має можливість отримувати пенсійне забезпечення за посередництвом солідарної пенсійної системи та добровільно здійснювати накопичення за допомогою недержавних пенсійних фондів. Остання можливість з’явилася ще у 2005 році, і з того часу вже об’єднала 888 тисяч українців та 63 недержавні пенсійні фонди.

Тепер до цього планується додати обов’язкову накопичувальну систему. Вона діятиме завдяки 1-2% стягненням від зарплати працівника та накопиченням їх на його персональному рахунку. Відтак, виходячи на пенсію, кожен громадянин, що працює, матиме певну суму збережень, яка й складатиме основу його майбутнього пенсійного забезпечення. Така системи вже себе ефективно проявила у Швеції, Великобританії, Німеччині, Казахстані та інших країнах.

Одним із недержавних пенсійних фондів, за допомогою якого ви самостійно можете подбати про накопичення заради майбутнього, є Відкритий недержавний пенсійний фонд «Покрова». Він постав завдяки пророчій візії св. п. Блаженнішого Любомира Гузара та у своїй діяльності керується християнськими принципами господарювання. Його мета – всебічне служіння людині та забезпечення їй гідної пенсії за допомогою її власних накопичень та ефективного інвестування коштів. Таким чином, недержавний пенсійний фонд «Покрова» дозволяє кожному учаснику діяти більш свобідно, адже визначення розміру, регулярності та тривалості внесків залежить від кожного особисто. Водночас це дозволяє подбати про власне пенсійне забезпечення вже сьогодні, не чекаючи на запровадження другого рівня пенсійної системи – обов’язкових накопичень. І третє: піклування про власне майбутнє в умовах війни – це свідчення стійкості та віри у нашу майбутню перемогу.
04119, Україна, м. Київ,
вул. Білоруська, буд. 23,
літера "А"
Зателефонуйте нам:
0-800-501-925