Усі чотири недержавні пенсійні фонди, активами яких управляє КУА «Всесвіт», увійшли до ТОП-10 недержавних пенсійних фондів за дохідністю за останні 12 місяців. Йдеться про період з квітня 2022 до квітня 2023 року. Про це свідчать дані Української асоціації інвестиційного бізнесу. Зокрема, це НПФ «ВСІ», НПФ «Покрова», НПФ «Гарант-пенсія» та НПФ «Соціальні підтримка», які заробили для своїх учасників за цей період від 12,13% до 18,40%. Варто наголосити, що це чиста дохідність, що вже враховує витрати.
 
Ярослав Савченко, директор КУА «Всесвіт», у своєму коментарі зазначає: «Звичайно, нам приємно, що протягом останніх важких 12 місяців ми допомогли фондам під нашим управлінням попри всі складнощі показати такі результати по дохідності. Однак, головним завданням для нас під час широкомасштабної війни було і залишається – зберегти пенсійні накопичення людей».
 
Розповідаючи про успішні результати управління, співрозмовник підкреслює той факт, що ще наприкінці 2021 року серед сценаріїв, які аналізувала команда КУА «Всесвіт», формуючи інвестиційну стратегію для фондів на 2022 рік, був і сценарій можливого вторгнення Російської Федерації в Україну. Тому було запропоновано радам пенсійних фондів стратегії, які мінімізують ризики, а не максимізують дохідність. Тобто такий набір інструментів, який найбільше захищає накопичення людей у випадках кризового розвитку подій, а не той, що дає найвищу дохідність при сприятливих сценаріях.
 
«Звичайно, ми сподівались, що найгірший сценарій не справдиться. Однак, це відбулось. Із завданням захистити пенсійні накопичення ми впорались. Ми також підтримуємо країну на шляху до перемоги, інвестуючи пенсійні накопичення в державні облігації, в тому числі, військові», - мовить Ярослав Савченко.
 
При цьому, запропоновані КУА «Всесвітом» стратегії мають «резерви росту» - тобто інвестиції у такі інструменти, які після Перемоги принесуть значно більшу дохідність від зростання своєї вартості, аніж інструменти з фіксованою дохідністю, - зазначає директор КУА.
 
«І, безумовно, ми продовжуємо шукати можливості для максимально широкої диверсифікації портфелю пенсійних фондів, навіть в поточних реаліях, коли перелік можливостей для інвестування є вкрай обмеженим. Адже «розкладання по різних корзинах» є найбільш ефективним способом захисту коштів на довгих проміжках часу», - запевняє Ярослав Савченко.
 
Наприкінці варто зазначити, що дані по дохідності фондів взято з щомісячних оглядів діяльності недержавних пенсійних фондів Української асоціації інвестиційного бізнесу. До ренкінгу не включені фонди, які з тих чи інших причин не надали дані, необхідні для розрахунку зміни чистої вартості одиниці пенсійних активів за рік (останні 12 місяців).
 
Тож, як ви можете переконатися, Недержавний пенсійний фонд «Покрова» разом із КУА «Всесвітом» продовжує піклуватися про пенсійні вклади своїх учасників у час воєнного лихоліття, зберігаючи їх від ризиків та навіть збільшуючи їх. Водночас продумані інвестиційні кроки дозволяють підтримувати національну економіку України, що вкрай важливо у період викликів війни. Якщо ж ви досі вагаєтеся щодо збереження власних фінансів та забезпечення гідної пенсії, або ж очікуєте на кроки зі сторони держави, дозвольте собі ознайомитися із пропозиціями Недержавного пенсійного фонду «Покрова». Наші консультанти радо вам у цьому допоможуть за телефоном гарячої лінії.
 
04119, Україна, м. Київ,
вул. Білоруська, буд. 23,
літера "А"
Зателефонуйте нам:
0-800-501-925