НПФ «Покрова», активами якого управляє КУА «Всесвіт», посів друге місце за доходністю (показником зростання чистої вартості одиниці пенсійних активів) за червень серед 56 недержавних пенсійних фондів станом на 30.06.2023 року, за даними Української асоціації інвестиційного бізнесу.   

Зокрема, чиста доходність для людей вже за вирахуванням всіх витрат склала за червень +1,58%.
 
За даними УАІБ, загальна чиста вартість активів (ЧВА) недержавних пенсійних фондів на 30.06.2023 року становила 2 542,87 млн грн. Зростання ЧВА за місяць склало+26,23 млн грн, що вказує на пожвавлення на ринку НПФ, відновлення вкладниками внесків на свою користь, а також відновлення компаніями внесків на користь своїх працівників.
 
Коментує Ярослав Савченко, директор КУА «Всесвіт»: «Суттєве зростання вартості активів фондів під управлінням КУА «Всесвіт» відбулося завдяки подорожчанню єврооблігацій та ВВП-варантів України, що включені до складу активів фондів.
 
Також, вкрай позитивною була динаміка вартості акцій іноземних емітентів. Вартість портфелів акцій в активах пенсійних фондів під нашим управлінням зросла в середньому на +5,4% в червні.
 
Безумовно, доходність за один місяць не є показовою, але фонди під нашим управлінням стабільно демонструють високі результати і виключну стійкість під час криз. А результати червня демонструють, що широка диверсифікація активів забезпечує наявність «резервів росту», які під час покращення ситуації, при зміні настроїв інвесторів дають вищу дохідність, аніж суто інструменти з фіксованою доходністю. Саме такі резерви ми включаємо до портфелів пенсійних фондів, забезпечуючи максимально широку їхню диверсифікацію навіть зараз, коли можливості для інвестування пенсійних активів в Україні є вкрай обмеженими.
 
Світовий досвід свідчить, що це є найкращим способом захисту коштів, якщо потрібно їх зберегти протягом тривалого часу».
 
Довідково: Дані по доходності фондів взято з щомісячних оглядів діяльності недержавних пенсійних фондів Української асоціації інвестиційного бізнесу. 
 
04119, Україна, м. Київ,
вул. Білоруська, буд. 23,
літера "А"
Зателефонуйте нам:
0-800-501-925