29 січня 2024 року для священників Львівської архиєпархії УГКЦ у межах Інституту постійної формації відбулося представлення Відкритого недержавного пенсійного фонду «Покрова».

Недержавний пенсійний фонд «Покрова» володіє унікальною історією створення і сьогодні динамічно розвивається, входячи в ТОП-25 недержавних пенсійних фондів України.

Представлення діяльності фонду здійснила команда НПФ «Покрова», зокрема о. Любомир Яворський, голова Ради фонду, о. Ярослав Валюх, координатор проєкту, Наталія Паркулаб, членкиня Ради фонду, Ярослав Савченко, директор КУА «Всесвіт», та Тетяна Сальнікова, директорка ТОВ «Всеукраїнський адміністратор пенсійних фондів».

Як зазначив о. Любомир, «Блаженніший Любомир Гузар, ідейний натхненник цього пенсійного фонду, завжди мріяв про гідну старість як для духовенства, так і для кожного українця. Сьогодні його мрія реалізовується зусиллями Недержавного пенсійного фонду «Покрова»».

Важливим моментом зустрічі стало представлення координатора пенсійного фонду у Львівській архиєпархії УГКЦ о. Святослава Онищака. Саме він відтак став модератором зустрічі.

У своєму зверненні о. Любомир розкрив структуру діяльності фонду, а саме що управління фондом звершує обрана Патріаршою Курією УГКЦ Рада ПФ «Покрова». Ця Рада, у свою чергу, наймає три обслуговуючі компанії: Адміністратора пенсійних фондів – ТОВ «Всеукраїнський адміністратор пенсійних фондів», Компанію з управління активами - ТОВ «Всесвіт» та банк-зберігач, яким є «Ощадбанк».

Також отець Любомир розповів учасникам зустрічі про основні завдання фонду:

 

  • забезпечення гідної пенсії для священнослужителів, які матимуть мінімальну державну пенсію або не матимуть пенсії за віком взагалі;
  • піклування про мирян, які часто мають подібну ситуацію, щоб вони могли спокійно та гідно прожити роки своєї старості;
  • допомога священникам та мирянам захистити себе у старості, не зважаючи на конфесії.

 

Наприкінці отець представив керівника Фінансового відділу Патріаршої Курії УГКЦ, членкиню Ради фонду Наталію Паркулаб, керівника Компанії управління активами «Всесвіт» Ярослава Савченка та директора Всеукраїнського адміністратора пенсійних фондів Тетяну Сальнікову, якій і передав слово. Пані Тетяна розкрила основні принципи діяльності недержавних пенсійних фондів в Україні, які в основному керуються Законом України «Про недержавне пенсійне забезпечення» та іншими нормативно-правовими актами з питань недержавного пенсійного забезпечення. Також вона закцентувала на пріоритетах діяльності фонду «Покрова»:

 

  • забезпечення надійного довгострокового збереження пенсійних накопичень;
  • розвиток інвестиційної стратегії фонду з максимально можливим урахуванням інтересів вкладників фонду;
  • безумовне гарантування прав і законних інтересів учасників фонду.

 

У завершальній частині зустрічі з презентацією виступив Ярослав Савченко, який розповів про принцип фінансової грамотності фонду, який полягає у роззосередженні активів по різних ланках, що допомагає підтримувати ліквідність фонду. Доповідач представив підтримку оптимального співвідношення між зобовʼязаннями фонду і ліквідністю активів та описав забезпечення мінімальної прибутковості інвестиційного портфеля на рівні 3-4 % вище реального рівня інфляції.

Наприкінці зустрічі отець Святослав пригадав священникам, як можна стати учасником НПФ «Покрова», зокрема через офіційний сайт фонду.

Упродовж зустрічі священники цікавилися умовами укладення пенсійних контрактів та гарантіями безпеки накопичених у фонді коштів. Також вони виявили прагнення шукати можливих ефективних способів забезпечення власного пенсійного майбутнього.

НПФ «Покрова»,
31 січня 2024 року

                                      
04119, Україна, м. Київ,
вул. Білоруська, буд. 23,
літера "А"
Зателефонуйте нам:
0-800-501-925