14 березня 2024 року під час онлайн-зустрічі духовенству Коломийської єпархії УГКЦ було представлено діяльність Відкритого недержавного пенсійного фонду «Покрова». Умовно можна виділити три основні частини.

Захід відбувся на запрошення о. Романа Кіцелюка, синкела у справах духовенства та священничих родин. Віднедавна саме о. Роман призначений єпархіальним єпископом Василем Івасюком координатором НПФ «Покрова» в Коломийській єпархії. Доповідачами зустрічі стали Ярослав Савченко, керівник Компанії управління активами «Всесвіт», та Тетяна Сальнікова, директор Всеукраїнського адміністратора пенсійних фондів. Загалом участь взяли близько 40 священників єпархії. Також було зроблено запис для тих, хто з певних причин не зміг підключитися, але мають бажання отримати більше інформації про роботу НПФ «Покрова».

Вибір доповідачів відбувся невипадково. Адже управління фондом звершує обрана Патріаршою курією УГКЦ рада ПФ «Покрова». Ця рада наймає три обслуговувальні компанії: Адміністратора пенсійних фондів ТОВ «Всеукраїнський адміністратор пенсійних фондів», Компанію з управління активами ТОВ «Всесвіт» та банк-зберігач, яким є «Ощадбанк». Тож участь у зустрічі взяли найбільш компетентні представники цих компаній.

Вступне слово до учасників мав єпископ-помічник Коломийської єпархії Петро Голіней, який наголосив на тому, що він сам є учасником НПФ «Покрова» та заохотив тих, які ще не подбали про належне пенсійне забезпечення, якнайшвидше почати це робити. Далі в ході конференції було представлено роботу недержавних пенсійних фондів в Україні, а також спікери детально розповіли про переваги пенсійних заощаджень саме в таких фондах.

У другій частині зустрічі відбулася презентація НПФ «Покрова», де була можливість досить детально почути, як від початку заснування і до сьогоднішнього дня працює саме цей фонд і чому УГКЦ через Архиєрейський Синод закликає своїх священників та вірних подбати про відповідне забезпечення при виході на пенсію чи у випадку хвороби.

На завершення зустрічі кожен з учасників конференції мав можливість задати запитання та отримати ґрунтовні відповіді. Насправді, за словами організаторів, було досить багато цікавих письмових та усних запитань, що говорить про те, що духовенство Коломийської єпархії відповідально ставиться як до своєї участі у Фонді, так і грамотно оцінює та прораховує можливі ризики.

«Захід відбувся жваво, наповнений цікавими і розумними запитання. Приємним є те, що знайшлися священники, які згадали про свої пенсійні накопичення. Вони були щиро задоволені результатами цього накопичення у фонді та дізнались, як почати отримувати пенсію. Також були священники, які зацікавились можливістю укласти пенсійний контракт. Сьогодні вони вивчають це питання детальніше», - зазначила у коментарі пресслужбі фонду Тетяна Сальнікова.

Варто наголосити, що це вже третій інформаційний захід такого типу. Перший відбувся для священників Львівської архиєпархії. Другим стало представлення поточної діяльності Пенсійного фонду «Покрова» на Дев’яносто шостій сесії Архиєрейського Синоду Української Греко-Католицької Церкви в Україні, а третім – зустріч із священниками Коломийської єпархії.

Відкритий недержавний пенсійний фонд «Покрова»,
20 березня 2024 року
 
                                        
04119, Україна, м. Київ,
вул. Білоруська, буд. 23,
літера "А"
Зателефонуйте нам:
0-800-501-925