Піклуючись про власне майбутнє, ми прагнемо подбати про пенсійне забезпечення. Щоби здійснити це, ми потребуємо обрати пенсійний фонд. Очевидно, що шукаємо за найкращим. Однак, який пенсійний фонд можна вважати хорошим?

Перш за все, хорошим пенсійним фондом є той, який зможе забезпечити вас достатньою кількістю грошей після вашого виходу на пенсію. Сума, яка вам потрібна, залежить від того, скільки років вам залишилося до пенсії, і від того, який дохід ви хочете отримувати після виходу на пенсію. Такий інструмент, як пенсійний калькулятор НПФ «Покрова», може допомогти вам із цим розібратися.

Що таке пенсійний фонд?

Пенсійний накопичувальний фонд - це загальна вартість ваших пенсійних накопичень у будь-який момент часу. Часто пенсійним фондом також означують остаточну вартість вашої пенсії перед тим, як ви отримуватимете її після виходу на пенсію.

Пенсійний накопичувальний фонд складається:

  •  усі внески, зроблені вами чи іншими людьми за вас протягом певного періоду часу;
  •   приріст вартості ваших внесків завдяки вдалим інвестиціям фонду.

Проте, варто наголосити, що Ваша пенсійна сума не включає державну пенсію.

Що таке «хороша пенсія»?

Сказати, як виглядає «хороша пенсія», насправді дуже складно. Оскільки існує багато різних факторів, які потрібно враховувати. Зокрема це буде залежати від:

  1. вашого поточного віку;
  2. яка у вас пенсія;
  3. в якому віці ви плануєте вийти на пенсію;
  4. скільки, на вашу думку, вам знадобиться, коли ви перестанете працювати.

Що таке хороший пенсійний накопичувальний фонд?

Хороший пенсійний накопичувальний фонд, як ми вже зазначили, це той, який зможе забезпечити вас достатньою кількістю грошей після виходу на пенсію. Однак, відразу варто підкреслити важливість співпраці між фондом та його учасником. Адже розмір пенсійних виплат після виходу на пенсію залежить від розміру накопичень, зібраних упродовж періоду вкладів та інвестиційної політики фонду.

Це значить, що Ваші майбутні пенсійні виплати залежать від:

  1. розмір вкладів упродовж періоду накопичення;
  2. тривалість періоду накопичення;
  3. регулярність здійснення вкладів;
  4. ефективність інвестиційної політики самого фонду, що забезпечує прибуток.

Звідси слідує, що чим раніше Ви розпочинаєте відкладати на власну пенсію, чим стабільніше Ви дотримуватиметеся регулярності у цьому, тим більшою може бути ваша додаткова пенсія. Також це стосується суми, яку ви відкладаєте на пенсію. Вона визначає рівень доходу, на який ви можете розраховувати, коли вийдете на пенсію.

Скільки відкладати до пенсійної скарбнички?

Коли ви вирішуєте, який рівень пенсійних внесків робити, а також думаєте про розмір пенсії, яку ви намагаєтеся накопичити, вам потрібно врахувати:

  • скільки коштів ви можете дозволити собі відкладати на пенсію;
  • скільки ви вже заощадили на даний час;
  • які ще джерела пенсійного доходу ви очікуєте мати.

Іноді рекомендується намагатися відкладати на пенсію близько 10-15% свого доходу до сплати податків щороку протягом періоду зайнятості.

Якщо Ви потребуєте консультації чи уточнення стосовно розрахунків майбутньої додаткової пенсії або ж розміру теперішніх складів, звертайтеся до консультантів Відкритого недержавного пенсійного фонду «Покрова» за телефоном: 0-800-501-925. Кожного дня вони готові вислухати Вас і допомогти!

НПФ «Покрова»
17 травня 2024 року
04119, Україна, м. Київ,
вул. Білоруська, буд. 23,
літера "А"
Зателефонуйте нам:
0-800-501-925