Найкращий час для початку пенсійного накопичення - це вчора! Другий найкращий час - сьогодні. Безумовно, ще не пізно почати пенсійні заощадження у 35, 45 чи навіть 55 років, але з віком накопичувати кошти, щоб забезпечити себе на пенсії, стає дедалі складніше, тому вам доведеться докласти максимум зусиль, використовуючи наведені нижче поради та підказки.

Початок виходу на пенсію у 35 років

У 35 років у вас є ще понад два десятиліття до традиційного виходу на пенсію в Україні у 60 років. Достатньо часу, щоб впорядкувати справи для комфортного подальшого життя та отримати максимальну вигоду від складних відсотків на ваші заощадження.

Зміна мінімального віку для отримання державної пенсії означає, що ви не матимете права на неї щонайменше до 61 року. Однак, навіть і з досягненням цього віку, ви потребуєте достатній стаж праці. А сьогодні для чоловіків страховий стаж повинен становити не менше 30 років, для жінок - не менше 25 років. На 1 січня 2024 року середній розмір пенсії в Україні становить 5350,33 гривні. Це приблизно 146 доларів США. Однак, розмір пенсії може значно відрізнятися залежно від таких факторів, як тривалість страхового стажу, заробітна плата, з якої сплачувалися внески до пенсійного фонду, та інші фактори. Чи цього достатньо для комфортного і забезпеченого життя на пенсії?

Якщо ви зможете відкладати додаткові 500 грн щомісяця для накопичення у недержавному пенсійному фонді, ви збільшите свій пенсійний капітал на 150 000 грн. Відтак у майбутньому це збільшить ваш річний дохід на 7 500 грн протягом 20 років. Додавши до цього середню державну пенсію, ви отримаєте приблизно 71 704 грн на рік.

Якщо вам все ще здається, що це мало (а це не так), зараз саме час вкласти якомога більше у свою пенсію. Чим раніше ви це зробите, тим довше вона буде рости, а інвестиційний прибуток зробить всю важку роботу задля збільшення ваших заощаджень.

Початок виходу на пенсію у 45 років

Розпочинаючи відкладення коштів на пенсію у 45 років, у вас є близько 15 років, щоб накопичити пенсійні кошти. У віці 61 року ви матимете право на державну пенсію. Виходячи з тих же середніх припущень, ви можете розраховувати на 1 284 079 грн на 20 років.

Ймовірно, вам потрібно буде подумати про те, як максимально збільшити цю суму за час, що залишився до виходу на пенсію, можливо, працюючи на повну ставку довше або продовжуючи виконувати певну роботу, будучи вже офіційного пенсійного віку.

Ви також можете збільшити свої щомісячні внески вже зараз. Заощаджуючи додаткові 1000 грн щомісяця та відкладаючи їх у формі внесків, ви зможете накопичити 180 000 грн. Це дозволить вам отримувати щорічний дохід від державної пенсії протягом 20 років у розмірі близько 73 204 грн.

Зголосіться вже сьогодні до Відкритого недержавного пенсійного фонду «Покрова» та будьте впевнені у своїй пенсії. З нашим фондом та консультантами ви можете легко створити простий онлайн план. Ви можете побачити поточний розмір вашого пенсійного фонду, встановити регулярні або одноразові внески, а також скористатися нашим пенсійним калькулятором, щоб перевірити, чи на шляху ви до досягнення своїх пенсійних цілей.

НПФ «Покрова»
30 липня 2024 року
04119, Україна, м. Київ,
вул. Білоруська, буд. 23,
літера "А"
Зателефонуйте нам:
0-800-501-925