Готові вирушити у незабутню пригоду, попрощавшись із повсякденною рутиною? Подорож світом очолює список мрій багатьох пенсіонерів, і хороша новина полягає в тому, що для більшості з них це досяжно!

За допомогою розумного планування, творчого підходу і трохи дисципліни ви можете перетворити мрію про подорож на реальність після виходу на пенсію. Ось кілька порад, які допоможуть вам почати.

Пенсійне планування - це безперервний, багатоетапний процес. Якщо ви вже знаєте, що подорожі входять до вашого списку бажань після виходу на пенсію, вам слід врахувати витрати на них у своїх планах. Щоб забезпечити комфортний, безпечний і цікавий вихід на пенсію, вам знадобиться персоналізований план, який враховує наступні аспекти:

  • Дату і вік виходу на пенсію;
  • Фінансові та інвестиційні цілі;
  • Толерантність до ризиків;
  • Стиль життя на пенсії.

Щоб зміцнити свої плани щодо подорожей на пенсії, подумайте також і про такі речі:

Напрямки мрії: Куди б ви хотіли помандрувати? Занотуйте конкретні місця або регіони, які розпалюють вашу жагу до мандрів.

Стиль подорожі: Який ви мандрівник? Шукач пригод, поціновувач культури чи неквапливий пляжний безхатько? Знання ваших уподобань допоможе підібрати для вас найкращі враження.

Тривалість подорожі: Ви плануєте короткий відпочинок чи тривалі кочові пригоди? Будьте реалістами, адже витрати суттєво відрізняються.

Надайте пріоритет здоров'ю: Враховуйте будь-які наявні захворювання, що впливають на ваші можливості подорожі (доступність, медичні заклади, тощо).

Фінансова можливість: Оцініть свій очікуваний дохід після виходу на пенсію, щоб визначити, чи зможете ви дозволити собі подорож. Зрозумійте, як ваш вік і стаж впливає на суму, яку ви отримуєте від державного Пенсійного фонду.

Подбайте про додаткові доходи: Завдяки накопиченню фінансів у недержавних пенсійних фондах та їхніх ефективній інвестиційній політиці ви можете значно збільшити свій пенсійний дохід.

Обов'язкові речі проти побажань: Складіть список необхідних і бажаних зручностей, культурного досвіду, доступу до охорони здоров'я та транспортних потреб. Це допоможе розставити пріоритети для ваших основних потреб, залишаючи місце для бажаних вражень.

Звернувшись до цих важливих моментів, ви зможете вирушити у добре сплановану і повноцінну подорож у свої золоті роки. Подбавши завчасно про додаткову недержавну пенсію завдяки діяльності недержавних пенсійних фондів, таких як Відкритий фонд «Покрова», ви зможете здійснити свою омріяну подорож навіть на пенсії. Тож не зволікайте із піклуванням про власне майбутнє!

НПФ «Покрова»
04 жовтня 2024 року
04119, Україна, м. Київ,
вул. Білоруська, буд. 23,
літера "А"
Зателефонуйте нам:
0-800-501-925