23 червня 2009 року у Києві в приміщенні обслуговуючих компаній НПФ «Покрова» (Всеукраїнського адміністратора пенсійних фондів та Компанії з управління активами «Всесвіт») відбувся прес-тур редакторів та уповноважених представників церковних засобів масової інформації УГКЦ. Мета заходу: допомогти працівникам церковних ЗМІ краще пізнати специфіку недержавного пенсійного фонду, особливості його діяльності. Учасниками прес-туру були представники Київської і Львівської архиєпархій, Сокальсько-Жовківської, Івано-Франківської, Самбірсько-Дрогобицької та Колимийсько-Чернівецької єпархій, а також директор та журналіст радіо «Воскресіння».

Звертаючись до присутніх, о. Василь Копичин, голова Ради НПФ «Покрова», наголосив на соціальній особливості церковного фонду, а це означає, що пріоритетом діяльності НПФ «Покрова» є інтереси учасників фонду. Крім того о. Василь розповів про просвітницьку місію фонду, яка здійснюється за допомогою створення у єпархіях та екзархіях УГКЦ консультаційно-просвітницьких пунктів. Їх сьогодні в Україні 11, ще 3 у процесі створення. «Фінансова грамотність наших вірних, вміння належно розпоряджатися своїми фінансовими ресурсами – це завдання, яке перед радою фонду поставив його засновник», – сказав о. Василь.

Тоді із доповіддю про особливості української моделі недержавного пенсійного забезпечення виступив Володимир Ульянов, голова Спостережної ради Всеукраїнського адміністратора пенсійних фондів і Компанії з управління активами «Всесвіт». На його переконання, родзинкою української моделі є соціальна спрямованість НПФ, тобто, що існуюче законодавство передусім дбає про забезпечення інтересів учасників фондів. А говорячи про вимоги до НПФ, які відбиратимуться для роботи на другому рівні, він вказав на такі ознаки: досвід в організації пенсійного обслуговування, персоніфікованого обліку, можливості інвестування та оцінки активів в умовах щоденних вхідних та вихідних грошових потоків, щоденного визначення частки кожного учасника в активах фонду та вартості цієї частки тощо.

У свою чергу о. Олекса Петрів, секретар Ради НПФ «Покрова», представив церковним журналістам питання пенсійного забезпечення священнослужителів та розповів про ініціативи Ради фонду щодо його покращення.

Прес-тур завершився ознайомленням із діяльністю обслуговуючих компаній. Журналістам розповіли про методи і особливості, труднощі і перспективи роботи Компанії з управління активами «Всесвіт», а також продемонстрували ексклюзивне програмне забезпечення, яке у своїй діяльності використовує Всеукраїнський адміністратор пенсійних фондів.

Прес-служба НПФ «Покрова»

04119, Україна, м. Київ,
вул. Білоруська, буд. 23,
літера "А"
Зателефонуйте нам:
0-800-501-925