Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22
НПФ «Покрова» - в ТОП-3 за доходністю за червень
НПФ «Покрова», активами якого управляє КУА «Всесвіт», посів друге місце за доходністю (показником зростання чистої вартості одиниці пенсійних активів) за червень серед 56 недержавних пенсійних фондів станом на 30.06.2023 року, за даними Української асоціації інвестиційного бізнесу.
26.07.2023
П’ять основних принципів обов’язкової накопичувальної системи
Плани уряду запровадити обов'язкову накопичувальну пенсійну систему (так званий другий рівень) викликали багато дискусій щодо майбутнього пенсійного забезпечення в Україні. Протягом останньої чверті століття другий рівень пенсійного забезпечення був запроваджений у кількох сусідніх з Україною країнах. Всупереч поширеній думці, такі схеми не застраховані від політики, оскільки вони постійно змінюються та еволюціонують. Тому важливо забезпечити такий дизайн програми, який можна було б зберегти та увічнити в специфічному економічному, соціальному та політичному контексті України.
19.07.2023
Нова пенсійна реформа: а якою буде роль держави?
У попередній статті ми з вами досліджували «підводні камені» майбутньої пенсійної реформи, яка полягає у запровадженні обов’язкових накопичень. Вони здійснюватимуться працюючими громадянами, які сплачують ЄСВ. Саме частина із цього податку йтиме у створений державою т.зв. уповноважений фонд. А вже він займатиметься збереженням, накопиченням та примноженням ваших коштів.
30.06.2023
Нова пенсійна реформа: що не так із майбутнім уповноваженим фондом?
Український уряд вкотре намагається на законодавчому рівні дати старт пенсійній реформі. Згідно із його теперішніми намаганнями, з 1 січня 2024 року всі працюючі українці до 55 років будуть зобов’язані відкладати частину ЄСВ, який уже сплачують, на накопичувальні рахунки. Саме це є одним із головних пунктів нової пенсійної реформи, яку планує розглянути парламент. Відповідний законопроєкт (№ 9212) вже зареєстровано у Верховній Раді. Яким же чином український уряд планує усе організувати? Давайте розбиратися разом.
20.06.2023
Не забуваймо про наших дідусів та бабусів!
Війна, з її невблаганним хаосом і різноманітними руйнуваннями, має глибокий нещадний вплив як на окремих людей, так і на суспільство в цілому. Серед незліченних жертв збройних конфліктів є цілі групи людей, яких часто не помічають, але які глибоко страждають від жахів війни - ті, хто стають жертвами, потрапляють під перехресний вогонь насильства, позбавлені безпеки і обтяжені зраненнями як на фізичному, так і на психологічному та духовному рівнях. Нерідко такі зранення залишаються на все життя. Однією із найбільш вразливих груп є старші люди, які перебувають у пенсійному віці.
08.06.2023
Україна продовжує дбати про пенсіонерів. Але чи достатньо?
На днях українське суспільство сколихнула новина про чергове підвищення пенсій. Оксана Жолнович, Міністр соціальної політики України, зазначила, що у середньому пенсії в 2023 році зростуть на суму від 400 до 700 гривень, а середня пенсія після індексації буде складати 4200 — 4600 гривень. Варто зазначити, що у липні вже буде третє підвищення у цьому році. До цього такі кроки були здійснені у березні та квітні.
02.06.2023
НПФ «Покрова» увійшов до топ-10 пенсійний фондів за дохідністю за минулий рік
Усі чотири недержавні пенсійні фонди, активами яких управляє КУА «Всесвіт», увійшли до ТОП-10 недержавних пенсійних фондів за дохідністю за останні 12 місяців. Йдеться про період з квітня 2022 до квітня 2023 року. Про це свідчать дані Української асоціації інвестиційного бізнесу. Зокрема, це НПФ «ВСІ», НПФ «Покрова», НПФ «Гарант-пенсія» та НПФ «Соціальні підтримка», які заробили для своїх учасників за цей період від 12,13% до 18,40%. Варто наголосити, що це чиста дохідність, що вже враховує витрати.
29.05.2023
Солідарна пенсійна система України: чи є майбутнє?
На сьогодні в Україні трішки менше 13 млн офіційно зайнятих осіб, із яких 2,7 млн пенсіонерів. Натомість пенсіонерів – вже 11 млн. Солідарна пенсійна система побудована на тому, що працюючі громадяни утримують не працюючих. Це значить, що громадян, який офіційно працевлаштований і сплачує податки забезпечує пенсією громадянина, який уже не працює. Здійснюється це через відрахування Єдиного соціального внеску (ЄСВ), що на сьогодні складає 22 %. Саме ці кошти потрапляють до Пенсійного фонду України, а відтак – до кишені пенсіонера у вигляді виплаченої пенсії. Однак, Єдиний соціальний внесок покриває витрати не лише Пенсійного фонду України. Завдяки ЄСВ в Україні на сьогодні утримуються 6,3 млн дітей до 14 років, 2,2 млн учнів та студентів, 1,7 млн безробітних та близько 1 млн непрацюючих людей із інвалідністю. Якби українська економіка була такою ж розвиненою, як у Польщі чи Литві, проблем із фінансами для непрацюючого населення не виникало б. Проте, наша економіка не така.
02.05.2023
На порозі запуску обов’язкових накопичень
Не зважаючи на повномасштабну жорстоку і божевільну війну та намагання московського агресора знищити стійкість українського народу та державу загалом, українці продовжують чинити опір, зокрема через розвиток соціальної сфери та служіння один одному. Одним із підтверджень цього є праця над пенсійною реформою, що передбачає запуск обов’язкової накопичувальної системи як наступний крок.
22.03.2023
Пенсійне забезпечення та виклики війни
В Україні вже понад рік триває жорстока і божевільна війна. Своїми руйнівними наслідками, не лише у сфері інфраструктури, ця війна впливає на кожного українця. Хтось потерпає від постійних обстрілів, хтось втратив помешкання, а ще хтось був змушений із невеликої валізкою податися у чужі краї в пошуках безпеки та прихистку. Не оминули ці воєнні руйнування й національну економіку країни. Міністерство економіки та Національний банк поінформували українське населення, що за минулий воєнний рік рівень ВВП держави скоротився на близько 33 відсотки, а інфляція наблизилася до позначки в 30 відсотків. Очевидно, що такий стан справ б’є по кишенях кожного українського громадянина. Особливо це стосується тих, хто вже не може подбати про власне забезпечення та залежить від отримання державних виплат. Насамперед йдеться про людей пенсійного віку.
10.03.2023
Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22
04119, Україна, м. Київ,
вул. Білоруська, буд. 23,
літера "А"
Зателефонуйте нам:
0-800-501-925